Helse

Keep deg skarp på den nordiske måten


Det er vanligvis Middelhavet diett som er lovet for tremendous-sunne legitimasjon, males nå har forskere funnet nordisk stil å spise kunne holde nøkkelen til en yngre hjerne.

Våre naboer i Nordeuropa er godt kjent for sine buzzwords som epitomiserer et sunt, balansert liv, og nå har forskning bevist hvor mye deres næringsrike kosthold går mot å holde dem godt. Faktisk er folks som følger nordisk stil, 80 prosent mindre sannsynlig å møte kognitiv tilbakegang enn de som ikke, ifølge Karolinska Institutet i Stockholm.

Dessverre betyr dette bestemt diett betyr ikke laste opp på kanel boller, fika -stil (den Scandi versjonen av &#39elevensies&#39!) Heller rikelig med fisk, wholegrains og mørke frukter.

&#39Norden har en lavsukkermåte med en balansert blanding av protein, særlig fet fisk og fjærfe, ikke-raffinerte karbohydrater som rugbrød, havre og fullvete pasta, samt rikelig med ikke-rotgrønnsaker og frisk frukt og bær, sier Dr. Heather M Snyder fra Alzheimers Affiliation. Som med det høyt roste middelhavsdiet, oppfordres det til å unngå bearbeidet mat og spise så frisk som mulig, males et par viktige forskjeller setter de to spiseformene fra hverandre. &#39Middelhavet diett fokuserer på olivenolje og færre mettet fett.&#39 Det nordiske dietten bruker mye kaldpresset rapsolje, som også er lav i lette fettstoffer, males har ti ganger mer omega-three enn olivenolje. Kostholdet er også sentrert på glukose-balanserende ingredienser.

Dessuten er det nordiske kostholdet uten tvil bedre egnet for mennesker som bor i lignende kalde klima land, inkludert vi Brits, enn Middelhavet diett som de spesifikke matvarene har en tendens til å være friskere og lettere tilgjengelig.

Stay sharp the Nordic way

Gi dietten en nordisk makeover

rugbrød

Dette typisk nordiske brødet er laget av et fiberrikt komplekst karbohydrat, som, i motsetning til raffinert karbohydrat, fordøyes sakte, noe som gir hjernen en gradvis, jevn frigjøring av glukose. Matvarer som gir en jevn energikilde på denne måten, er viktige for fokus, konsentrasjon og overordnet hjernehelse. Målet er å spise en porsjon av uraffinerte karbohydrater som rug (kanskje toppet med makrell), bygg eller havre ved hvert måltid.

Mørke bær

Blåbær, blåbær, solbær og bringebær inneholder phytonutrients som forbedrer kommunikasjonen mellom nevroner, noe som reduserer kognitiv nedgang. Legg til en håndfull til vanlig levende yoghurt eller den nordiske naturlige yoghurten, skyr, for en tradisjonell godbit.

Fet fisk

Laks, sild, makrell og annen fet fisk inneholder retail outlet mengder omega-three, som ikke bare er antiinflammatoriske, males bidrar til å bevare hjernens funksjon about tid takket være hjernebyggende DHA. Mål å spise en porsjon to ganger i uken – for eksempel en lunsj med en røkt sild og spinat omelett og en middag med bakt laksfilet i tomatsaus med fullvete pasta.

Rapsolje

Rapeseed er den nordiske diettens valgfri olje. Den har ti ganger mer omega-three og mindre enn halvparten av mettet fett av olivenolje. Det er også en utmerket kilde til vitamin E – et antioksidantrikt vitamin som spiller en nøkkelrolle for å beskytte hjernemembraner mot oksidasjon. Se etter en som er laget med en kaldpresset produksjonsprosess skjønt, som bevarer næringsstoffene. Drikk about salater eller legg til en virvel til en nordisk vinterbyg og ertesuppe.

Kanel

Inkludert dette krydderet i dietten øker nivåene av et stoff som heter natriumbenzoat i hjernen din. Dette har ulike beneficial effekter på hjernens funksjon, som bidrar til forebygging av aldersrelaterte nevrologiske lidelser. Dryss på en frokost med grøt, birkemuesli eller yoghurt og hakkede epler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *